Wonen waar je hart klopt

Visie

Met Meiboom willen we op een laagdrempelige manier en met een hoge betrokkenheid van toekomstige bewoners, ontwikkelaars en de buurt, 300 nieuwe woningen realiseren.

Meiboom moet een groene wijk worden waar betaalbare woningen worden gerealiseerd en er ruimte is voor projecten die de manier waarop we klassiek naar wonen kijken veranderen.

Om van Meiboom een succes te maken hebben we het afgelopen jaar geïnvesteerd in de opmaak van een ontwikkelingsvisie. Deze visie moet ervoor zorgen dat de landschappelijke kwaliteiten in de omgeving en de flexibiliteit die we in Meiboom willen aanbieden hand in hand gaan

iStock-466485862

Algemene troeven

De grote troeven van Meiboom liggen in haar landschappelijke omgeving en de diversiteit aan woningen die hier kunnen worden gerealiseerd (van appartementen tot grondgebonden woningen, van stapelwoningen tot collectieve woonprojecten).

We geloven dat we in Meiboom een unieke mogelijkheid creëren om verschillende duurzame bouwprojecten mogelijk te maken.

De belangrijkste manieren waarop we dit doen is door minimale spelregels op te leggen en sterk in te zetten op de kwaliteit van de publieke ruimte (het landschap, de straten en wijkpleintjes).

 

TRAJECT

Als stad kiezen we ervoor om bij Meiboom te vertrekken van een onderhandelende houding. We zorgen voor de basiskwaliteit in het gebied en hebben een duidelijke visie op de manier waarop Meiboom een deel kan worden van het prachtige landschap tussen het Meibos en de Caetsbeekvallei.

De keuze voor welke projecten er worden gerealiseerd laten we echter vrij. Deze invulling krijgt vraaggestuurd vorm: geïnteresseerde partijen melden zich aan waarna er, via het ontwikkelen van een projectvoorstel, gezocht wordt naar de meeste interessante combinatie van projecten. Deze projecten worden in samenspraak met de stad Genk gerealiseerd.

Flexibiliteit, fasering en betaalbaarheid staan hierin voorop.

 
Kaart
dsdsdsds
Ik ga akkoord

Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken en te verbeteren.
Klik hier voor meer info.